Eva Thomasz Photographer from Amsterdam

Biografie Eva Thomasz

Ik ben geboren in Diemen in 1982 en ben na mijn HAVO-diploma de Foto academie te Amsterdam gaan doen. Tijdens mijn studie heb ik niet alleen veel geleerd maar heb ik ook mijn passie gevonden: Fotografie. Ik ben afgestudeerd in portret. Ik vind het interessant om met mensen te werken en die te fotograferen. Met mijn eindexamen project ben ik in 2008 genomineerd voor de Foto Academie Award. En heb ik deel genomen aan een expositie in de Grote kerk te Naarden.

Na mijn studie ben ik gaan reizen. Ik ben vertrokken naar AustraliŽ en heb daar rond gereisd, gewoond en gewerkt. Het was een fantastische ervaring. Ik heb toen besloten een tweede jaartje te blijven en me te vestigen in Sydney. Ik heb daar gewerkt als assistent bij de fotograaf Matt Reed. Hij heeft mij meegenomen in de wereld van de editorial en trouw fotografie.

Voor mij is het heel belangrijk dat de mensen die ik fotografeer zich op hun gemak voelen bij mij voor de camera. Ik probeer vaak ook humor in mijn fotoís te verwerken. Soms fotografeer ik mensen als zichzelf maar ik kan mensen ook ergens neerzetten waar ik denk dat ze zouden kunnen passen. Hierbij houd ik vaak de regie. Nu ik weer in Nederland ben zou ik graag verder willen in de richting van reclame en portret.